Menu
Gildia Pióra na Patronite

li

uwielbiam smakować te chwile
nim wyciągnę notes
i pióro
czarne jak kawa
i zamknę w słowach
otaczający mię świat

nim określę smak
wiatru
nim zamknę
ulubiony swój zwyczaj
szurania liśćmi
elegancją trzewików
nim zamknę to wszystko
smakuję rozkosznie
smak
nierozsmakowanych do końca
chwil
niegłośnych jesiennych

nie chcę zamykać bieli raf
i mchów
porastających
błękitne wody nieba

6950 wyświetleń
58 tekstów
18 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!