Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ty.

uwielbiam, kiedy chowasz się
wieczorami,
przy gasnącym kominku
pod swoimi powiekami

poruszając struny gitary
nucisz pod nosem melodię
kojącą trudy dnia

przechadzasz się uliczkami Paryża
rzucając monetę kataryniarzowi
by za moment ukoić skórę
powiewem morskiej bryzy
wyciągając dłonie ku słońcu
na szycie najwyższej z gór

topisz się w akordach
trzymając w małej dłoni
pięciolinię życia
zapisując najpiękniejsze chwile

a ja siedzę gdzieś w kącie
popijając ciepła herbatę
wpatrzony w Ciebie
jak anioł w swe skrzydła
płonę w środku po brzegi

ze radości.
że jesteś szczęśliwa.

http://www.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM

dla kogoś, kto rzucą się w fale pasji by w nich tonąć;]

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • 2 April 2013, 16:52

    Coś znajomego.. :)

  • Insomniaa

    26 March 2013, 20:19

    brakowało mi czytania Twoich wierszy ;) piękne.

  • zugimihau

    26 March 2013, 18:57

    A ja myslałem ze ten splot słow jest jakis taki..a tu prosze,podoba sie w miare:)fajnie ze jestescie,dzieki!:p

  • 26 March 2013, 16:59

    Piękny wiersz!
    I jeszcze moja ulubiona piosenka, którą wykonują moi ulubieńcy XD
    Pozdrawiam.

  • marka

    26 March 2013, 15:16

    NIe ma jak to przywoływać nastroje.

  • awatar

    26 March 2013, 13:07

    ładne, dobry pomysł i zestawienia

  • Pechowa_

    26 March 2013, 12:43

    Wspaniały wiersz! :)
    Pozdrawiam :)

  • zugimihau

    26 March 2013, 11:33

    Pisałem rano i byłem zaspany Hanko:) a po drugie nikt nie jest doskonały,w sumie to dobrze:)pozdrawiam

  • czarna mamba

    26 March 2013, 10:57

    fajnie sie czyta....pomimo paru niedociagniec:)