Menu
Gildia Pióra na Patronite

Małgorzata

Uśpiona jego pocałunkiem śniła o aniołach
skrzydlatych istotach ubranych w piękno Boga
ich trzepot skrzydeł złocistych mówił o miłości
pokorze, dobroci i sprawiedliwości.

Obudziła się z nadzieją prawdziwego nawrócenia
szczęśliwego życia w realnych marzeniach
czynach zwalczających wroga dobroci
szatana będącego złem w czarciej postaci.

Kiedy zrozumiała, że nie jest to proste
poprosiła Boga o dar wytrwałości
dotąd nie wiadomo czy spełnił jej życzenie
jednak gospodyni szatana wielbi Jego imię.

18 385 wyświetleń
137 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!