Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kołysanka...

Uśpiły się ciche słowa,
kołderką przykryła mowa.
Nadszedł na sen czas
i wkrótce zabierze nas.

Myśli uleciały niezapamiętane,
wyrazy pozostały niezapisane.
To już zbliża się czas na sen
i pogrążymy się odmęt ten.

Noc dobranoc już powiedziała,
godzina jasności pomału mijała.
Przyszła pora na sen już
pod opoką ludzkich dusz.

Sekunda za sekundą mrok powiła,
Ścieżka za ścieżka stała się zawiła.
Zabrały nas senne marzenia
w koszmary wiecznego cienia.

...snów wieczności.

147 705 wyświetleń
2018 tekstów
322 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!