Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czekając na słońce

uśpieni w kokonie dni
czekamy na komet deszcz
złota jesień zaszyła się w mgły
wspomnienia w pajęczynach kołysze

gdzieś w niebie już drży pierwszy śnieg
za chwilę dostanie skrzydeł
i spadnie białą tęsknotą
zacierając nam ścieżki do siebie

i tylko wiatr drżącą ręką
na szybie nam epilog dopisze

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    29 October 2013, 23:07

    O jak ładnie

  • 29 October 2013, 23:00

    Okropne. Straszysz zimą tak piękną jesień. :P
    Aż się nie chce wyłazić z kokonu. ;)
    Żartowałem, bardzo ładne.
    Pozdrawiam. :)

  • giulietka

    26 October 2013, 13:30

    Dziękuję Beti. ;)

    W kokonie jest dość miejsca, ale może już czas wyfrunąć...? ;)
    Dzięki za opinię Haniu.
    Pozdrawiam serdecznie.

    Miłego dnia Dziewczyny, z nutką nadziei... dla Was:

    http://www.youtube.com/watch?v=75buwK6h9bM

    Video 75buwK6h9bM
  • czarna mamba

    26 October 2013, 12:19

    hhhmm ukradłas m mój kokon ale coż wybaczam bo pieknie ci wyszlo :))))

  • Gaia

    26 October 2013, 11:15

    Każdy ma swoje Słońce Madziu. Niech wschodzą ich tysiące :)
    Wzajemności :)

  • giulietka

    26 October 2013, 11:06

    Epilog już był, można więc pisać od nowa:)
    A na Cytatach aż się prosi o więcej takich prologów jak Twoje!
    Miłej soboty, B.

  • Gaia

    26 October 2013, 11:04

    A już myślałam, że mi dasz po łapkch :D
    że nie chcę jeszcze epilogów ;)

  • giulietka

    26 October 2013, 10:54

    Pozwalaj sobie jak najczęściej, Beti, miło Cię spotkać;)

  • Gaia

    26 October 2013, 10:51

    Tyle drżenia w ciszy
    spowitej mgłami poranka
    że aż nie trzeba czekać
    na nieuniknione
    a wyjść na przeciw

    Pozwoliłam sobie dodać Madziu :)