Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podaruj uśmiech swój..

Uśmiechnij się do mnie,
kiedy budzisz się rano
i jesz śniadanie,
kiedy zmywasz naczynia
i sprzątasz pokój.

Uśmiechnij się do mnie,
kiedy upijasz się słońcem
i toniesz w deszczu,
kiedy wpatrujesz się w chmury
i liczysz gwiazdy na niebie.

Uśmiechnij się do mnie,
kiedy kupujesz pomarańcze
i spacerujesz po parku,
kiedy zrywasz stokrotki na łące
i grabisz liście w ogródku.

Uśmiechnij się do mnie,
kiedy czytasz książkę
i podlewasz kwiaty,
kiedy słuchasz muzyki
i kładziesz się do snu.

Uśmiechnij się do mnie,
bo to nic nie kosztuje,
a daje tyle radości,
bo to trwa chwilkę,
a dostarcza tyle emocji.

*Czytając to też się uśmiechnij :)

Z dedykacją dla Moniki, Anioła Uśmiechu:)

11 999 wyświetleń
65 tekstów
27 obserwujących
  • słoneczniki

    11 December 2011, 18:29

    :)

  • 28 August 2010, 23:18

    no to się uśmiecham ;)

    pozdrawiam.

  • honey_007

    25 August 2010, 23:49

    :)

    ...myślę, że to wyrazi wszystko!
    Dziękuję :)

    PS 5. Naprawdę uśmiechałam się czytając ten wiesz :D

  • Bezsens

    25 August 2010, 08:41

    A dziękuuje, miło mi :)

  • motylek96

    24 August 2010, 21:05

    haha to fantazja w poezji

  • Żelek

    24 August 2010, 21:03

    Niektórzy sprawdziliby, czy ogórek rzeczywiście ma liście :D

  • motylek96

    24 August 2010, 20:54

    Doszukiwano by się głębszej treści przekazu haha

  • Bezsens

    24 August 2010, 20:52

    I dość ciekawe interpretacyjnie ;))

  • motylek96

    24 August 2010, 20:51

    Gdyby zostało "w ogórku" byłoby prowokacyjnie i pikantnie :)))

  • Bezsens

    24 August 2010, 20:47

    Tak ogródek, już poprawiam ;D