Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uśmiecham się do siebie...

Uśmiecham się do siebie,
Głaszczę delikatnie swoje myśli o Tobie,
Selekcjonuję je uważnie wybierając tylko te powodujące ciepło w mym Sercu…
Na pożegnanie tulę wszystkie nasze miłe wspomnienia
Bo tylko je chcę pamiętać…

Nie ma sensu rozdrapywać to co boli,
Gdy zbliża się czas odejścia powoli,
Rozkoszować się chcę każdą chwilą z Tobą,
Bo wiem, że żadne łzy tutaj nie pomogą…

Kiedyś spojrzę w piękne niebo rozgwieżdżone,
Gdzie gwiazdy przedstawiają marzenia niespełnione,
Pomacham im ręką za to, że kiedyś były
I me Serce nadzieją na lepsze jutro wypełniły
Bo nie płaczę nad tym, co się nie wydarzyło,
Tylko cieszę się z tego, co choć troszkę się spełniło.
Dziękuje za te wyjątkowe chwile, które podnosiły mnie gdy upadałam,
Za ten niezapomniany czas kiedy tak mocno się do Ciebie przytulałam...

Uśmiecham się do siebie,
Wszystko wokół przybiera barwę Twoich oczu,
Wspominam dotyk Twego głosu tulący moje uszy,
Zamykam w dłoniach mego Serca, to co nigdy się nie skończy,
Pomimo pożegnania…

October, 2010, UK

22 929 wyświetleń
294 teksty
18 obserwujących
  • magdzia0108

    26 April 2014, 16:38

    Cudowne...

  • Papużka

    28 March 2013, 07:05

    "dotyk głosu", "dłonie serca"... Przepięknie... :)