Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiedy pryska bańka mydlana (jesteś już trochę za długo)

Uśmiecham się do twoich słów
czuję ulgę
gdy odpływasz dalej z każdym dniem

teraz
w końcu
mogę
spokojnie pomachać ci na do widzenia
odwrócić się
już nie czekać na powitanie

jak pięknie jest, się odczarować

83 962 wyświetlenia
973 teksty
64 obserwujących
  • onejka

    10 November 2015, 23:34

    Chyba wiem dlaczego; )

  • fyrfle

    10 November 2015, 12:56

    Uśmiecham się do tych strof.

  • onejka

    17 September 2013, 09:26

    Mądre słowa Beatko, urzekłaś mnie ...zawsze masz pod ręką coś co pasuje idealnie. Chociaż..dajemy czasem zaczarować się nie tym czarodziejom co trzeba i w dodatku okazuje się, że ich rzucony czar, to tylko zabawa, eksperyment, sprawdzenie mocy działania uroku osobistego. Uczucie przetrwa, ale tylko takie pielęgnowane z dwóch stron i pod warunkiem, że dwoje w nim zaczarowanych ;)

    Dziękuję pięknie Wszystkim, którzy zatrzymali się pod tym tekstem, miło Was widzieć :)

  • Gaia

    17 September 2013, 09:16

    Kiedyś ktoś zapytał mędrca:
    - Jako to jest z tą miłością? Zakochujemy się i odkochujemy się. Potem znów zakochujemy i znów odkochujemy. I tak w kółko. Co z nami jest nie tak, że nie umiemy jej pielęgnować?
    - Ten co umie pływać, dopłynie każdą łodzią, dokądkolwiek chce. A Ten co pływać nie umie, dokąd dopłynie nawet jeśli zmieni łódź? - odpowiedział pytaniem stary człowiek.

    Tak jakoś mi się skojarzyło, miłość to nie czary, choć lubimy być zaczarowani...
    :)

  • Palulusia

    16 September 2013, 18:37

    Proste nie jest...
    To walka..

  • luterin

    16 September 2013, 18:30

    Bańki mydlane kuszą nas kolorami, a potem pękają w nas...wierszem.
    Czasem dobrze jest wyzwolić się z magii. Ba, nawet konieczne.
    Ale czy proste...?
    :)

  • onejka

    16 September 2013, 12:34

    bingo ;)

  • Palulusia

    16 September 2013, 12:33

    Magia wygasła...

  • 16 September 2013, 12:15

    "dobrze było nam z tym, lecz za dużo jest zim ..."