Menu
Gildia Pióra na Patronite

głosy nałogów

Usiądzie zawałem pod twoim sercem
przy tłustym gęstym strumyku
ozdobi swą głowę wieńcem i beknie
po co to jadłeś człowieku

gałęzie w dzieciństwie pokryte tlenem
wyrosły w smolistym oddechu
bełkoczą patrząc na chory plener
po coś to palił człowieku

zgorzkniałe kwiaty żółte jak masło
płaciki wchłaniają etyl w pośpiechu
czkającym głosem puszczają hasło
po co to piłeś człowieku

3739 wyświetleń
46 tekstów
5 obserwujących
  • beatasperanza

    3 August 2010, 19:36

    Naprawdę serdecznie wszystkim dziękuję za każdy komentarz do moich wierszy, są naprawdę bardzo motywujące do dalszej pracy i nauki, gorąco pozdrawiam Beata

  • 3 August 2010, 17:01

    Świetna reklama społeczna:). Pozdrawiam Beatko:)

  • Myffa90

    3 August 2010, 16:57

    O tak, dobry wiersz.