Menu
Gildia Pióra na Patronite

czarna ławeczka

usiadłam zziębnięta
na czarnej ławeczce
liście spadają z drzewa
szron coraz bliżej

patrzę w twoje oczęta
są jak za ostatnich dni
dotykam ust posiniałych
czuję zimno i ból

i choć się ogień wszędzie pali
nie widzę światła barw
cały ten świat jest poszarzały
i taki ciemny

jak sprzed lat

37 441 wyświetleń
613 tekstów
13 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!