Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zimowa impresja

Usiadł śnieg na ławce
i tak sobie siedzi,
nie wiadomo jak długo
ma taki zamiar!
Może gawron śnieżną
ławeczkę odwiedzi?
albo lekki podmuch wiatru
biały puch z niej
zmiecie?
Bo żaden spacerowicz
na niej nie usiądzie
żeby nie zepsuć
pięknego widoku!
Może też z obawy, że
na niej się rozsiadły
zimowe duszki
niewidoczne
dla naszego
wzroku!

18 842 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!