Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Zimno mi...

Urwał się kasztan jak film o maju
nie będąc już w kwiecie wieku
Pęknięty pancerzyk kłuje
ostatnimi promieniami słońca
Żylaste liście tulą jesionką
szeleszcząc by wiatr już nie krakał
A smutek toczący brązowe serce
przylgnął zieloną myślą...
...a może coś ze mnie jeszcze wyrośnie...?

https://youtu.be/7-X43diyCJo

275 694 wyświetlenia
2555 tekstów
190 obserwujących
  • sprajtka

    20 September 2019, 08:15

    Dziękuję Kati:)

  • kati75

    20 September 2019, 07:34

    pięknie napisałaś;-)

  • sprajtka

    19 September 2019, 10:48

    Dzisiaj w golfie;)

  • sprajtka

    19 September 2019, 09:52

    Miłego Motylku:)

  • motylek96

    19 September 2019, 09:51

    Aaa no to teraz wszystko wiadomo.
    Milego 😁

  • sprajtka

    19 September 2019, 08:25

    Urodziłam się jesienią...:)

  • motylek96

    19 September 2019, 05:24

    Nostalgiczna jesień.