Menu
Gildia Pióra na Patronite

KasztaNowa

Urwał się kasztan jak film o maju
nie będąc już w kwiecie wieku
Pęknięty pancerzyk kłuje
ostatnimi promieniami słońca
Żylaste liście tulą jesionką
szeleszcząc by wiatr już nie krakał
A smutek toczący brązowe serce
przylgnął zieloną myślą...
...a może coś ze mnie jeszcze wyrośnie...?

276 038 wyświetleń
2561 tekstów
190 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!