Menu
Gildia Pióra na Patronite

urok * kobiecości

urok kobiecości
powoli blaknie

odchodzi do wspomnień
lamusa ten czar

co wzbudza zachwyt
na pierwszy rzut oka

jest chwilą ulotną
na ujęciu zatrzymaną

starego zdjęcia
dziś jestem tą samą

osobą a jednak to
coś się zmieniło

umysł stwardniał
jak mechaty kokos

inaczej już patrzę na świat
i ludzi wokół siebie

to czego mi kiedyś
w wieku niewinności

brakowało mi obycia
z mądrością która

pojawiła się z czasem
przepędzając ufność serca

93 512 wyświetleń
895 tekstów
21 obserwujących
  • Smi

    9 February 2023, 20:13

    piękny wiersz

    • Victoria Angel

      10 February 2023, 08:58

      Bardzo dziękuję, nie byłam pewna czy dobry, bo drugi raz go umieściłam. Przedtem nikt nic nie reagował i myślałam, że jest słaby. Miłego weekendu Wszystkim. :-)))

      od Smi