Menu
Gildia Pióra na Patronite

Warszawa

Urodziłem się w dzielnicy z własną historią
tu elekcja i walka z hitlerowską zbrodnią

bloki stare, pełne śladów po kulach
patriotycznie hasła wypisywane na murach

tu dorastałem, od początku ucząc się zasad i męstwa
jak być dumnym z tego, że pochodzę z Warszawskiego Księstwa

lokalny patriotyzm i barwy żółto czerwone
Mokotów, Wola i Praga polską krwią splamione

zabiegane moje miasto pełne świateł i blasku
jestem dumny z naszej prawdziwej stolicy
z tego, że żyję po warszawsku

5838 wyświetleń
49 tekstów
10 obserwujących
  • Pytia

    22 July 2011, 00:21

    Dumny- Dumna....lecz nie przed sobą i wobec siebie
    mówisz o W-wie, a nawet nie wiem kim jesteś?