Menu
Gildia Pióra na Patronite

ZADUSZKI

Urodziłaś w płaczu, bólu
owinęłaś w coś, matulu
och, jak palce Cię bolały
gdy w lesie grób mi kopały

We mchu, pod brzózką maleńką
wybrałaś mi miejsce, mateńko
gdy urośnie, jej konary
czule będą utulały

Stawiasz świeczkę na mogile
przy obcej przystaniesz chwilę
i miotając się w rozpaczy
jesteś ze mną, choć inaczej...

18 426 wyświetleń
166 tekstów
7 obserwujących
  • Ernest Kawin

    8 November 2014, 16:05

    Wzruszył mnie