Menu
Gildia Pióra na Patronite

urodź się

urodź się raz jeszcze
jeśli nie pamiętasz życia
bo żyjesz gdzieś
bez celu i sensu życia
a cel ulotny jest
i zmienia się, jak Twój oddech
w otchłani niepełności
niesmaczny staje się zwiastun końca
niedokończonych dni zapełnione strony napełniają się Twoją pustką
nie znajdziesz sensu na zewnątrz
bo masz go w środku
idea to niematerialne istnienie, tchnienie jednego mózgu i ciała
które wychodzi z środka na zewnątrz
nigdy na odwrót!

mniejszy i większy sens życia
jest w każdym z nas
ciesz się z tego, że jest wokół głośno
ciesz się, że masz życie, nawet, gdy jest złe
pielęgnuj je, by mogłoby być lepsze

pamiętaj, kiedyś będzie cicho,
i nie będzie mogło być już lepiej

5989 wyświetleń
164 teksty
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!