Menu
Gildia Pióra na Patronite

Proszę, Uratuj mnie!

Uratuj mnie...

przed zachodem słońca, bo niesie noc co mi zabiera światło;
przed odlatującymi ptakami, które zostawiają puste niebo nad moją głową;
przed samotnością, bym nigdy więcej nie czuła się porzucona i niepotrzebna;
przed złodziejem ludzkich serc, który skaziłby moją duszę i pozbawił uczuć;
przed złem, bo nie chce stać po złej stronie, gdy będą wpuszczać do nieba;
przed sama sobą, bym nie stała się obojętna na świat, który mnie otacza.

Proszę, uratuj mnie przyjacielu.

______________________________________
Dla moich przyjaciół...dziękuję, że jesteście!

13 268 wyświetleń
110 tekstów
47 obserwujących
  • awatar

    22 September 2010, 23:59

    czuję się skażony tym tekstem, pozdr