Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wytchnienie

Upajam się w nocnego
powietrza świeżości,
rozpraszam myśli
i pozwalam sobie
na chwilę odpuścić.
Słyszę świersza cykanie
za oknem,
jest jakoś po północy,
panuje mrok
lecz wciąż otwarte me oczy,
jest tak cicho,
tak przyjemnie,
wszystko takie mało przyziemne,
rozkoszne, naturalne
i pełne niezwykłości,
język nocy,
moje ukojenie,
spokój tak cudny i prosty.

10 908 wyświetleń
92 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!