Menu
Gildia Pióra na Patronite

Upadły Anioł

Upadły Aniele,
który patrzysz na mnie z góry
powiedz co widzisz.
Upadła Duszyczko ludzkiego grona,
światłość na Ciebie czeka.
I chodź nie chcą Cię przepuścić przez raju wrota
czekasz i...
Boskie stworzenie,
czemu nie powrócisz na swej Matki łono?
Czemu nie przyjdziesz mi z pomocą?
O Upadły Aniele,
serce Twe krwawi,
dusza Twa blednie.
Jednak nie wracaj na Ziemię!
Zostanę tu sama
bez Bratniej Duszyczki,
modląc się do Pana
o wpuszczenie Cię do Nieba.
Nieziemska Bogini.
Królowo Księżyca.
Życiodajny Kwiecie.
Ulituj się nade mną
i po raz ostatni utul do snu.
Pożegnaj swą Przyjaciółkę Ziemiankę
i odejdź w pokoju.
Na wieki....

2007

5801 wyświetleń
34 teksty
2 obserwujących
  • misiek45

    25 June 2012, 11:36

    Piękna rozmowa z aniołem-ładnie-pozdrawiam