Menu
Gildia Pióra na Patronite

W Trwodze Pośród Ogni : Oda do Jarka Pileckiego

Upadłem, ale wstałem,
w strasznym piekle czas przeszedłem ...
w nim tak wiele zrozumiałem
i dlatego teraz będę

szedł z pomocą ludziom takim,
którzy sami wstać nie mogą,
bowiem jestem ja Polakiem,
który mocno wierzy w Boga.

Umarłem, zmartwychwstałem,
tak jak Jezus Pan na krzyżu
i tak jak Ty nie wiedziałem
czy ja z tego się wyliżę ...

Dziś tak wielu ma się dobrze,
niegdyś w trwodze pośród ogni,
bo wtem ktoś z pomocą podszedł,
kiedy sami wstać nie mogli.

*Specjalnie dla Jarka Pileckiego, założyciela
Stowarzyszenia 'Nowa Nadzieja'*
A to reportaż o naszym ośrodku,
w którym jest również moja piosenka ...
https://www.youtube.com/watch?v=T7wY1ehA5DI

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!