Menu
Gildia Pióra na Patronite

marzenia...

unoszą się daleko w górę
szybują nieodpowiedzialnie
zalotnie spoglądają
w obłoki wzruszeń

niesione podmuchem pragnień
nie wiedzą czyje są tak naprawdę
spadają więc w rzeczywistość
dając początek tornadu zdarzeń

wyłaniają się dwa światy
odnajdują dwie twarze
lecz tylko jeden płomień
wspólnie ułożonych zdarzeń

i wbrew naturze
z chaosu tworzy się chaos
ale jakże pięknie nieobliczalny
chcę się w nim zanurzać

12 303 wyświetlenia
150 tekstów
7 obserwujących
  • carpe_noctem

    19 October 2015, 00:10

    Piękny wiersz na zakończenie dnia. :)
    Pozdrawiam, życząc dobrej nocy,
    C.N. :)

  • 30 September 2015, 00:09

    Miło mi Cris :).

  • Cris

    29 September 2015, 23:59

    Podoba się...pozdrawiam.
    :)

  • 29 September 2015, 23:46

    Dzięki fx.

  • 29 September 2015, 18:13

    Dziękuje Nicola.

  • nicola-57

    29 September 2015, 16:16

    db, za.