Menu
Gildia Pióra na Patronite

Znamię

umyłam ciało
odrętwiałe, pełne blizn nicości
w bezbarwnych paznokciach,
dotykam każdego skrawka przeszłości

ubrałam nagie ciało
owiłam szalem
założyłam rękawiczki
ciepły płaszcz

wyszłam
poszukując szczęścia nocy,
które zaspokoi chwile tęsknoty

obnażę się dziś przed Tobą
zdradzę dzikie myśli
z którymi walczę w dzień i w nocy

gdy mnie poznasz całą
zniknę Ci z oczu
a w darze zostawię znamię tęsknoty

23 959 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • awatar

    26 December 2010, 13:33

    ładnie się czyta, niemniej ... powtórzenia z trzeciej zwrotki są natrętne, pozdrawiam świątecznie