Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ostatni oddech

Umieramy wolni, gdy nasze serca biją w rytm marzeń,
Gdy nasze dłonie sięgają gwiazd i dotykają nieba.
Choć ciało może przemijać, dusza pozostaje niezgłębiona,
Nieskrępowana granicami, wolna od wszelkich ograniczeń.

Wolność jest w naszym wnętrzu, jak niezgłębione morze,
Gdzie fale namiętności i pragnienia się rozprzestrzeniają.
Kiedy śmierć nas odwiedza, stajemy się jak ptaki na wietrze,
Rozpraszając się w przestworzach, odkrywając nowe przestrzenie.

Choć nasze ciała mogą być więzione przez czas i przestrzeń,
Nasze dusze wciąż się unoszą, eksplorując nieskończoność.
Umieramy wolni, gdy nasze myśli stają się wiecznością,
A nasza obecność zostaje wśród tych, których dotknęliśmy.

31 304 wyświetlenia
641 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!