Menu
Gildia Pióra na Patronite

Różewicz wynosił popiół na śmieci

Umierają
zakopują ich w ziemi - matce
o wielkim brzuchu

Poeta
nie poeta
w jutowym worze
rzeczywistości
łez

Na strzelistych lipach
utopionych gałęziami w niebie
lamentują wrony
w trumnie
niosą Różewicza

po przedmieściach

127 936 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • dana1596

    7 May 2014, 13:18

    Coraz bardziej się przekonuję...dzięki zbuntowanym można liczyć na zmiany...Pozdrawiam

  • awatar

    29 April 2014, 15:48

    dobre i własne spojrzenie, nie różewiczowskie na śmierć np.
    "usypali nad nim kopiec z przyjazdów, odjazdów
    z czasu przestrzeni ludzi rzeczy zdarzeń masła kawy gazet
    z zielonych pluszowych albumów ..."
    pozdr.

    .

  • Jesień

    28 April 2014, 16:00

    Świetne !