Menu
Gildia Pióra na Patronite

Papeterii sen niejaki

Umierają listy
te między ludźmi
niezwykłe
rzucane do skrzynek
pocztowych

przewożone
w workach
szarych
wrzucane do wagonów oliwkowych

takich listów
już prawie nie ma
tylko nostalgii oddech
został po nich
smutny
milczący

dziś listonosz
nosi wyroki
nakazy
groźby polecone
jest tyle smutku
w naszych skrzynkach pocztowych

( i reklamy kolorowe)

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • fyrfle

    6 December 2017, 15:51

    Bardzo mądre i pięknie podane obserwacje.

  • giulietka

    6 December 2017, 12:31

    Może wcale nie jest tak kolorowo jak krzyczą billboardy.
    Może bardziej kolorowo już było w szarości naszego dzieciństwa...
    Bardzo piękny przekaz, wiersz jak fotografia, która uwiecznić stara się to, co nieubłaganie przemija.

  • kati75

    6 December 2017, 11:38

    podoba mi się ten wiersz,choć smutny...pozdrawiam:)