Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dotyk pożegnania

Umierając pożegnał się, dotykając czule moich oczu,
jakby chciał bym na moment patrzyła tylko w niego.
Nie czułam strachu, zaskoczenie. Wlał spokój.

Dłonią przetarł twarz. Zniknęła mgła. Znów widziałam.
Oddalał się pośród nut.

---
20.06.2016 r.
dla śp. J.M.

37 439 wyświetleń
613 tekstów
13 obserwujących
  • giulietka

    24 June 2016, 09:55

    Niesamowity, mam ciarki...

  • Cris

    20 June 2016, 21:59

    Bardzo osobisty...
    Pozdrawiam.