Menu
Gildia Pióra na Patronite

Namiestnicy

Umierają śmiercią zwykłą nieciekawą
Scenarzyści wojny dla pokoju
Rozświetlali lampą w oczy
Nocne życie Rakowieckiej
Zabijali ludzi wolnych
Z prozaicznym okrucieństwem

Umierają jakby życie wyliczone
W myśl umowy potajemnie zapisanej
Wolnej Polski nie ma i nie będzie
Póki całkiem nie ograbią
A ostatni zbrodniarz
Naturalną śmiercią zdechnie

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
  • RozaR

    8 November 2015, 22:00

    Zaraz spróbuję - a powiedz mi Doroto co to jest te żółte na Twej fotce ?

  • RozaR

    8 November 2015, 21:54

    No tak Dorotko - zastanawiam się jak teraz ja usunąć .
    Z ciekawości podglądam Twe napisane myśli .

  • RozaR

    8 November 2015, 21:49

    Zastanawia mnie jakim cudem wstawiłem owa Wiskę - jak nigdy tego nie robiłem . Zapewne z chaosu poczynań i przypadkowości mych ruchów na klawiaturze .

  • RozaR

    8 November 2015, 21:44

    No racja - jakim cudem nie mam pojęcia .
    Dla udowodnienia co o niej myślę druga zwrotka http://www.cytaty.info/wiersz/julianwracazzagranicyi-2.htm
    Jak masz Jantarku na imię ?

  • RozaR

    8 November 2015, 21:34

    - miałem wiersz - dopasowani literaci

  • RozaR

    8 November 2015, 21:33

    Bo ten wiersz jest o Kiszczaku i reszcie .

  • RozaR

    8 November 2015, 21:32

    pytasz mnie czy pisałem o niej ?

  • RozaR

    8 November 2015, 21:26

    Pod jakim względem - Jantarku ?