Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

" Umierać jest łatwo "

Umierać jest łatwo...?
Umieram każdego dnia:
W cichości serca, szumie morza....
Gdzieś w górach, w przestworzach
Z wyobraźnią i samotnie
Bez Twoich ramion silnych
Zachodem słońca czerwonym
Umieram spadającą gwiazdą
Nim w oczach Twych iskry zgasną
Jest łatwo...
Umieram liściem strąconym przez wiatr
Tak zwyczajnie...pospolicie, jesiennie tak
Umieram zmrożoną różą w rozkwicie
Czy tak miało wyglądać życie?
Zabrakło myśli ulotnej, ciepła Twojego

W umieraniu nic trudnego

....
17.10.2020
15:01

281 864 wyświetlenia
2734 teksty
35 obserwujących