Menu
Gildia Pióra na Patronite

A potrafię B nie wiedzieć

Umiem dużo powiem wiele
Wiem jak spełniać dziwne cele
Umiem zacząć, skończyć, brykać
Skakać w czasie, czekać, znikać
Stawiać czasem zło nad dobrem
W bajkę wciągnąć nawet kobrę
Zbierać Rizzle, wydrzeć pisdę
Znieść największą chyba krzywdę
Brać, zabierać, dawać, strzelać
Zbierać, zmieniać i się ścierać
Światy umiem wszystkie wspierać
Wiem jak zacząć znów od zera
Mogę gdybać zamiast gderać
Zamknąć w wiek pojęcie "teraz"
Poznać kiedy jesteś szczera
Narozrabiać gdzieś w literach
Wkładać, ściągać i ubierać
Gadać, dobrać jak cholera
Władać, badać, latać, spadać
Zanim pójdę sensu nadać
Kupić, ukraść, porwać, dopaść
Skrajnie, marnie w miłość popaść
I pokazać też iluzję
Z całej gamy zrobić dwu-dźwięk
Tańcem tak o dyrygować,
że się Dj może chować
Programować i szyfrować
Wmawiać, zbawiać, kontrolować
Zmieniać kłamstwa w prawdę godnie
Zakład wygrać o Twe spodnie
I potrafię mieć coś w
Nie dać życia po mym trupie
Wiem jak zrodzić się na nowo
Znając każde Twoje słowo
Paląc wszystkie swoje karty
Będąc bardzo znów upartym
Chodząc z podniesioną głową
Zamiast ludziom pomóc krową
Być na wznak piekielne boski
Odkładając na bok troski
Tak przeniknąć wszystkie książki
By lud poznał słów smak gorzki..

Jednym zdaniem to ujmując
umiem tyle co wymyślę
i gdy sny Cię już zszokują,
to za życia Ci się przyśnię...

18 678 wyświetleń
616 tekstów
46 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!