Menu
Gildia Pióra na Patronite

Retrospektywa uczuć

Ulica z mojego dzieciństwa
już nie ta sama
otynkowali kamienicę
wyburzyli komórki
ścięli czereśnię
bijącą czerwonym sercem radości
a tu
gdzie dziadek trzymał świnie
na świąteczną rzeź
tu nawet nie zostały fundamenty
wspomnień

Wszyscy których znałem
nie żyją
okna nie te same
z plastiku
nawet nie mam odwagi
wejść do schodowej klatki
założyli domofon
drzwi zaryglowali

Jest w tej kamienicy
tyle nostalgii...

127 940 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • fyrfle

    23 March 2018, 14:42

    Czasem trzeba przeszłości pozwolić umrzeć, zostawiając tylko medaliony sfotgrafowane wierszem.

  • kati75

    23 March 2018, 11:42

    zburzyli obraz ale wspomnienia wciąż żywe pozdrawiam

  • 23 March 2018, 11:27

    wspomnień czar, nakarmiłeś nostalgią