Menu
Gildia Pióra na Patronite

twarze

ulica,tłum,twarze,
dużo twarzy -
smutne,poważne,radosne
brzydkie,ładne,nijakie,
nawet latem -
ale w oczach
są jeszcze inne -
- te z życia -
stare,młode,dorosłe,dziecinne -
Mijają się,nikną,rozpływają
Dni radości,szczęścia,smutku
żyją w nich
I falami wracają -
Są daleko,blisko,
naprzeciw,z boku,
są zamglone,wyraźne
z uśmiechem,ze łza w oku.
Każdy dzień życia
naznaczyły sobą
Każda twarz - to wspomnienie,
Każda twarz - chwila,
przypomnienie
Ile dotyka się bezimiennie?

Siedzę na krawężniku chodnika
wpatrzony

2547 wyświetleń
22 teksty
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!