Menu
Gildia Pióra na Patronite

NIż

Ulica pusta
odbija się w niej
metaliczny oddech nieba

Mimo
że nie ma słońca
między samochodami
wije się jaskrawa wstęga

Na szybie deszcz
a w każdej kropli
oszalał świat
do góry nogami
jak w soczewkach

Ścianę sąsiedniego bloku
pokryli blachą
też w kolorze nieba
jeszcze ruda czapa drzewa
na tle sosnowego lasu
splunięta na horyzoncie
od niechcenia...

127 940 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 11 December 2018, 14:03

    świetny tekst

  • fyrfle

    10 December 2018, 12:31

    Dzisiaj trudny kawałek poetyckiego tortu. :)

  • 9 December 2018, 22:23

    Ładne.
    Pozdrawiam. :))