Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::życie::...

Ulicami miasta boso przemierza świat Kopciuszek.
Mija po drodze szarych ludzi,
Którzy myślą, że są wewnątrz kolorowi.

Marzy o tym by pewnego dnia
Tak jak brzydkie kaczątko
Przemienić się w kogoś lepszego.

Ale życie to nie bajka, więc
Tu dziewczynka z zapałkami inną poszła drogą.
Zamiast zapałki, sprzedaje swą cnotę.

A Gumisie ? Dziś już nie siedzą w kreskówce
Tylko handlują dragami,
Bo są bardziej wyskokowe niż sok z gumijagód.

Nawet nasz dzielny strażak Sam
Zmienił swe zajęcie, bo nastał kryzys,
Więc jako piroman układa sobie życie.

Widzisz Kopciuszku ?
Chociaż jesteś z bajki
To do tego świata już nie należysz.

21 109 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • awatar

    12 August 2010, 12:02

    równo poprowadzone . pozdrawiam +

    / temat rozwleczony po wątkach na kilka wierszy ? , przeładowane wyrazami bliskoznacznymi, spójnikami -
    - dziś już, nawet nasz, to do tego, ..

    ludzi są kolorowi, nawet jeśli Tobie Autorze wydaje się że są szarzy