Menu
Gildia Pióra na Patronite

Drzewo

ulegałem odchyleniom od normy
pod wpływem wiatru szarości

zachowywałem się niestandardowo

zapuściłem korzenie w jednym ogrodzie
choć jestem nasieniem ogrodu drugiego

w gałęziach stado ptaków
narzeka na niskie owocowanie
małą wydolność słabą produktywność

żaden z nich nie wie
że pąki mi zmroziło
przesycone urokiem
jaki miałem rzucić na świat

mimo to pragnę być w cyklu wybudzeń
fotosyntezować się i zielenić

4528 wyświetleń
87 tekstów
5 obserwujących