Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oda do le­karza pier­wsze­go kon­taktu

Ulecz mnie,
Bo jestem na Ciebie chora.
Tracę oddech i nadzieję.
Chora jestem,
Nie widzę
Nic w Tobie złego.
Chora
Na nadmiar pamięci,
Na bezsenność,
Na beznadziejność.

Ulecz mnie,
Bo choruję odkąd Cię nie ma.
Mam napady śmiechu
I płaczu.
Kocham Cię
I nie kocham.
Miewam koszmary
I stany lękowe,
Dni ciche i głuche.

Ulecz mnie.
Jesteś lekiem
Na całe zło tego świata.
Mojego świata.
Twojego świata.
Naszego świata.
Czas mnie sam nie uleczy.

26 095 wyświetleń
250 tekstów
15 obserwujących
  • MartynaR

    1 February 2016, 22:30

    To jest smutna prawda

  • 1 February 2016, 22:03

    Czas to kiepski medyk-dziś cię uleczy, jutro zabije

  • MartynaR

    1 February 2016, 21:20

    Jacek! Biere ;D

    Trzeba mi czekać aż czas mnie uleczy.
    Na nic innego liczyć nie mogę.

  • 1 February 2016, 21:08

    Mam tytuł do tego utworu:"Oda do lekarza pierwszego kontaktu".Zrzekam się praw autorskich.

  • emi@

    1 February 2016, 20:30

    Nie ma na to lekarstwa... Znieczulenie przychodzi z czasem...

  • 1 February 2016, 20:11

    Czas leczy.