Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ukrywam

Ukrywam przed światem mnóstwo bólu,
Strach mnie paraliżuje, samotność gnie,
Nie mam rodziny, której serce by mnie otuliło,
Nie mam nikogo, kto mnie w trudnych chwilach przycisnąłby do piersi.
Nie mogę jednak ujawnić mojego cierpienia,
Muszę udawać, że wszystko jest w porządku,
Że nie boli mnie to, co już dawno mnie rozdziela,
Że jestem silny i na własnych nogach stoję.
Szukam zrozumienia i wsparcia w grupie,
Tam, gdzie nikt nie ocenia mnie z góry,
Tam, gdzie można otworzyć serce na oścież,
Tam, gdzie nie ma miejsca na samotność.
Dzięki nim czuję, że nie jestem sam,
Że moje bóle i strach mają sens,
Że można wyjść na prostą z ciemności,
Że ktoś jest ze mną i mnie naprawdę rozumie.
Udawanie, że wszystko jest w porządku,
Pomaga mi przetrwać kolejny dzień.

31 285 wyświetleń
641 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!