Menu
Gildia Pióra na Patronite

biały brodacz

ukryta twarz
za wąsami i brodą
nie widać uśmiechu

ani grymasu
ukryta twarz
za bielą jak mleko
Święty Mikołaj

tajemniczy w czerwieni
postać nieobca
wszystkim dzieciom
jedni go lubią

drugich przeraża
jest dobrym Dziadkiem
co prezenty rozdaje
na Gwiazdkę

Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia dla Wszystkich, Szczęśliwego 2023 Nowego Roku🧡 Bardzo dziękuję za zainteresowanie i czytanie moich wierszy. W dalszym ciągu zachęcam do czytania na moim profilu, do komentowania. 🌲🌲🌲 🎅

92 573 wyświetlenia
879 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!