Menu
Gildia Pióra na Patronite

atak

/Ukrainie

wystrzał - a w ślad za nim żałoba po
dźwięku jak serpentyna
aleja wybitych szyb

na chodnikach leżą głosy
z wykręconymi głowami:
głos młodych pokoleń i głos rozsądku
głos potrzebny głos znaczący
a nad nimi prawo głosu
ciemny dym widoczny z oddali
milczący...

kładzie się na wznak
pośród ust nieruchomych
żałoba po dźwięku
każdy jęk strużka krwi
język przegryziony

28 855 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!