Menu
Gildia Pióra na Patronite

дети

/Ukrainie

wiosna zaczyna się od uprzątania ciał
mycia schodów brudnymi od krwi
mopami
wylewania ciemnej wody za budynkiem szpitala
na przebijające się przez ziemię kwiaty

(nie dajmy sobie wmówić
że sięgamy myślą głębiej
od płytkiego dołu z dziećmi)

wiosna wyrośnie z przestrzeni
nam nieznanej
poprzez oczodoły i suche badyle rąk
poprzez usta rozchylone wspięta jak łodyga

poprzez strach że to boli
gdy biegnie przez pierś

28 890 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących