Menu
Gildia Pióra na Patronite

w cieniu długim

/Ukrainie

runął czas - z pękniętej klepsydry krajobrazu
prosto do naszych rąk: ziarno prawdy

ta chwila którą trzeba nieść
w cień długi - kontur ognia
przesuwający się po ziemi
krzyk nalotu

w języku płomieni nasze słowa
choć nie wiemy cóż znaczą
w języku płomieni nasz dotyk palący
choć nikt z nas nie zna
tego języka

w języku płomieni
próbujemy mówić do siebie
jak dawniej
lecz wszystko ma inne znaczenie
i brzmienie

w cieniu długim - w krzyku nalotu
chowamy się nadzy
wśród ciał i włosów spalonych
rozjaśnieni blaskiem
dogasających godzin

28 890 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!