Menu
Gildia Pióra na Patronite

Faceci

Faceci..
Potrafimy udawać twardzieli,
zachowywać się jak świnie,
być takimi jakimi nie jesteśmy,
a w tym wszystkim nie dostrzegać
największego skarbu jaki mamy
tu na ziem, a jakim jesteście Wy-
-kobiety, nasze uzupełnienia.
Lecz gdy w końcu,
najczęściej przez przypadek
zawładniecie naszymi sercami,
potrafimy to wszystko zmienić..
Dla Was..
O jacy my dziwni..
O jakie Wy wpływowe..
Czymże bylibyśmy bez Was ?

12 003 wyświetlenia
65 tekstów
27 obserwujących
  • słoneczniki

    11 December 2011, 18:35

    Lecz gdy w końcu,
    najczęściej przez przypadek

    A cóż to znaczy...

    Są kobiety, które potrafią docenić mężczyzn...
    Nie mierzymy wszystkich jedną miarą. ;)

  • honey_007

    6 June 2010, 22:16

    Ale zobacz ilu osobom się podoba...to chyba o czymś świadczy prawda? ")

  • Bezsens

    6 June 2010, 21:39

    Powiem Ci, że to napisałem w 2 minuty wczoraj przed komputerem zainspirowany pewną rozmową xd
    Wiec to nawet poezja nie jest ;);)

  • honey_007

    6 June 2010, 21:37

    Postarałeś się, wysiliłeś główkę w to niedzielne popołudnie i wyszła taka perełka :D
    Znakomity tekst, ale uspokoję Cię nie każdy facet to świnia albo tak dobrze się maskuje, że nie przypomina tego 'uroczego' stworzenia ;))

    Pozdrawiam!

  • Bezsens

    6 June 2010, 20:21

    mhmm ;D

    :):)

  • Surinder

    6 June 2010, 20:19

    Adrian, nie podlizuj się xD

  • Bezsens

    6 June 2010, 20:15

    Ta Wasza przezorność, przebiegłość i mądrość ;D

  • Bezsens

    6 June 2010, 20:11

    Bo ja też waga ;D;D

  • Bezsens

    6 June 2010, 20:04

    Ale Marta, bo jest tak:
    Rozmawiam sobie ostatnio ze znajomą i mówię Jej, że każdy facet to świnia, na co Ona mi, że mam rację, ale są większe i mniejsze świnie ;D :)

  • motylek96

    6 June 2010, 19:49

    Tym wy bez nas,czym my bez was..haha
    Super wiersz wymyśliłeś:))