Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nuta

Uklęknij nad fortepianem,
Rozłóż tuzin róż gdy,
Dźwięk wybije cisze.
Nie unoś głosu, zamydl
Wieczorną pieśń,
Skomponuj trzy zwrotki.
O chłopcach dnia,
Kochankach nocy,
A Potem zamilcz.
Na myśl o pierwszym
Kwiaty wyblakną,
Echo przepadnie w próżni,
Wspomnienie wytarte,
Na oknach

1812 wyświetleń
19 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!