Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ujrzałeś słońce
Płynące w ramionach obłoków mdlejących
W jego płomieniach nienamacalnych dłonią.
Spojrzałeś,
A tam cud iskrzący pośród mgieł porannych
Nad polaną otuloną szczytami Beskidu
Śpiewa pieśń sercu bliską, a tak odległą.
Słyszysz
Wiatru szemrzenie nad rosą rozproszoną
Przez barw paletę nieuchwytną,
A jakże pragnącą być dostrzeżoną wśród traw.
Rozwiałeś pustkę…
W chwili ulotnej ujarzmił cię spokój
Swym ciepłem i skromnością jakże utęsknioną.
Utonęła mgła.
Mżawka na licach, wziąłeś chustkę,
A obok ja

3875 wyświetleń
82 teksty
5 obserwujących
  • Innael

    30 November 2014, 23:35

    Serdecznie dziękuję o również pozdrawiam ;)

  • krysta

    29 November 2014, 22:55

    bardzo ładny.
    pozdrawiam :)