Menu
Gildia Pióra na Patronite

mamie

ujrzałem pierwszego człowieka
jego ramiona ugięte wysiłkiem
jak prometejski ogień
zgarbiony pod dymem nocy
niosły nadzieję okutą w płomyki słów

dotykały warg - wskazywały:
to twoje usta - w nich biel
i czerń bociania
pokot wilczy
a na brzegu zima zwichnięta

ujrzałem pierwszego człowieka
jego dusza konstelacją
złotych okruchów
na miękkiej dłoni

powiedziała: jedz

28 886 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    15 June 2019, 19:20

    :)

  • 13 June 2019, 17:40

    Cały Ty, jak zwykle... ;)
    Miłego wieczorku. :))