Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

uczy mnie liczyć
co roku o rok
zaraz zabraknie palców u rąk
pochyla mnie nieczułością ku ziemi
będę liczyć palce u stóp
zmieni moją perspektywę
już na nikogo
nie spojrzę milionem gwiazd
wie dobrze dolarów nawet nie mam

mam tylko...
dwa koty
worek motyli
kwiaty co wyrastają z niczego
pokoje pełne obrazów i wspomnień
sny co ptakami ulatują o świcie
krople deszczu w wannie
nie zliczę ich wszystkich...
mam liczyć tylko na siebie

27.04.2023, 18.39

33 768 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących
  • 27 April 2023, 22:09

    Dobrze, że wiesz co naprawdę masz.
    Dobry tekst

    od Monika M., Eneida, ryksza
    • Monika M.

      28 April 2023, 07:02

      :) myślę, że ogólnie wszyscy wiele mamy, tylko albo to nie jest rozumiane przez otoczenie, albo sami tego nie potrafimy docenić.
      Pozdrawiam ciepło wbrew temperaturze na zewnątrz:)!

  • anna kowalczyk

    27 April 2023, 20:45

    ...ubierz mnie życie
    jeszcze raz, we wszystko co chcesz :)
    i w tę czułość , co wypuszcza pąki o świcie
    ubierz mnie w miłość
    co na nic nie liczy...
    ...ubierz mnie
    jeszcze raz życie, jeszcze raz chcę zrozumieć

    jak pachniesz...
    ................

    :):):)

    od Refer, sprajtka, Strange one