Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Pod innym kątem "

Uczucie gorące
pod innym kątem
Jeszcze maj czuję
Nadzieje swoje rysuję
Inne kąty patrzenia...
Dają mi do myślenia
Dostrzegam wszelkie
Zdrobnienia, małe cuda
Wierzę w przeznaczenie
Pod innym kątem patrzę
Piszę szczerze - liczy się:
Prawda, czas, miejsce, dobre serce
Błękit nieba - ten zielony
Widzę białe ptaki, nadziei
Skrzydłami w niebo startują
Wolność czują - wolności smakują
Teraz deszcz pada, za chwilę słońce
Złotem sypie - niby słoneczne ulice
Deszcz i słońce połączenie gorace?
Rzeka moich marzeń - nad nią
Tęczę widzę - w rozmowie z Tobą
Niczego się wstydzę.
Myśli Twoje w chmurach zapisane
Przy porannej kawie, z wiatrem
Świeżością się zdają i kreatywne myśli
Moje się uaktywniają.
Światełko w ciemności, dar odrodzenia.
Nowa Ja i inny kąt spojrzenia.

281 732 wyświetlenia
2733 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!