Menu
Gildia Pióra na Patronite

Istota prawdy

Uczucia nadają znaczenie moim słowom
W nich zawarty jest sens pięknych odczuć
Cała prawda kształtuje ten intymny świat
Każde przesłanie ma swój niezwykły cel

Trudno jest pozbierać wszystkie intencje
W jednym zdaniu zawrzeć rzeczywistość
Ten szczególny stan moich przemyśleń
Z tysiąca słów wybrać te najistotniejsze

Moje emocje dostarczają mnóstwo kolorów
Na palecie barw nie dają się jasno określić
Ich niecodzienność określa moja inspiracja
Każda myśl otwiera przede mną inny wymiar

Ten rodzaj zmysłowości jest natchnieniem
Wyrazem przenikania prawdziwych doznań
W tym doświadczeniu całość ma swoją treść
Ta jej wymowa jest wyjątkową istotą prawdy
19.05.2020

186 wyświetleń
3 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!