Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozalia

uczepiłam się imienia
mojej babci. Rozalia
bez niego chodziłabym
ślepa. tak mi się wydaje

to jak skok w głąb
kobiecej duszy. Rozalia

szukam drżącej ludzkiej reki

niekonsekwentnie powstrzymując
łzy. Rozalia

nie słuchałam gdy raczyła
mnie opowieściami
lekceważąc mądrość oczu
wypranych z koloru

składam wspomnienia
na kawałki

135 884 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
  • motylek96

    2 April 2020, 16:54

    Dziękuję.
    Wiersz, pisała tęsknota i miłość. Pustka w sercu niczym nie wypełniona. Na zawsze.
    Moja babcia 👵 byłaby bardzo zadowolona z waszych z waszych słów.

    Serdecznie pozdrawiam. Zdrowia oraz bezpieczeństwa życzę w tych niepewnych czasach.

  • zatopiony.wrak.

    2 April 2020, 13:36

    ale piękny wiersz.

    moja babcia również Rozalia

  • giulietka

    24 March 2020, 08:46

    Babcia ... jedna kobieta a zajmuje tyle pamięci serca!
    Piękny portret!