Menu
Gildia Pióra na Patronite

*****

Uczę się latać.
I wiem juz wszystko
co chciałabym wiedzieć
o niebie.
Chmury bywają
tu jakby wymieszane

przeciwnościami.

Ciążą te gradowe
przesłaniając błękit moich oczu.
Roztrzaskują mi się
o głowę
i ulatują z błyskawicą
kier przeszywając.

Przyleć.
Gdzie jesteś,
gdy księżyc do stóp się kłania
a gwiazdy przeglądają swe piękno
w mej osieroconej topieli.

11 340 wyświetleń
84 teksty
7 obserwujących